Relotax

מיסוי באנגליה – רפורמה בפתח

ממשלת בריטניה הגישה בימים אלה הצעה לשינויים בשיטת המיסוי באנגליה הכוללים שינויים משמעותיים ביותר לגבי אנשים  העושים רילוקיישן או מהגרים לאנגליה. כל מי שעשה רילוקישין לאנגליה או מתכנן לעשות בעתיד חייב לבדוק את מידת ההשפעה של השינויים המוצעים.

אלה שעשו כבר הגירה לאנגליה חייבים להיערך מבעוד מועד מאחר והם יחולו גם על אלה שהיגרו למדינה לפני כניסת החוק החדש לתוקף.

ביטול פטור ה Non-Dom:

ממשלת בריטניה מציעה לבטל מעמד Non Domiciled  הנוכחי אשר מעניק כיום פטור מקיף לגבי הכנסות ונכסים מחוץ לאנגליה.

המצב הנוכחי:

בהתאם לדיני המס הנוכחיים שחלים בבריטניה, יחידים הנחשבים תושבי מס במדינה אך אינם נחשבים כתושבים דומוסייל בבריטניה (Non Domiciled  ) זכאיים ככלל לתבוע פטור ממס בריטי על הכנסות ורווחים מחו"ל בשבע השנים הראשונות לשהייתם בממלכה, בתנאי שרווחים אלו נשארו מחוץ לבריטניה (כלומר, המס מוטל על בסיס העברה בלבד Remittance base). פטור זה ניתן להארכה לתקופה של עד ל-15 שנה על ידי תשלום שנתי קבוע.

בנוסף, נכסים מחוץ לבריטניה עשויים להיות פטורים ממס ירושה הבריטי עד שהיחיד נחשב כתושב מס לכל דבר (Domiciled  ), סיווג זה חל בדרך כלל על תושבי המדינה במשך תקופה של 15 שנה לפחות או ילידי בריטניה וכדו.

החוק המוצע:

בהתאם להצעה החדשה, הפטור לעיל מבוטל ומוחלף בפטור ממס חדש שיחול על הכנסות ורווחים זרים לארבע השנים הראשונות בלבד של תושבות המס בבריטניה, ללא אפשרות להארכה. פטור זה נקרא Income and Gains Regime (FIG)

כמו כן, מוצע שהפטור המקוצר הזה יהיה מותנה בכך שהיחיד לא היה תושב בבריטניה לפחות 10 שנים לפני הגעתו.

הוראת מעבר לגבי אלה שעברו לאנגליה בעבר:

יחידים אשר עשו הגירה לבריטניה במהלך או לאחר שנת המס 2022/23, ייהנו מהפטור ביתרת תקופת הפטור (ארבע השנים).

יחידים אשר היגרו לבריטניה במהלך או לאחר שנת המס 2021/22 יהיו מחויבים במס על הכנסות ורווחים עולמיים החל מ-6 באפריל 2025, בתנאי שהם נשארים תושבים בממלכה באותה שנה.

ברורה מהאמור לעיל כי הצעת החוק משנה מהותית את מצב המס של אלה שעשו הגירה או רילוקיישן לאנגליה, עד כדי קיצור הפטור ליתרת הארבע שנים או לבטל את ההטבות במיידי.

עבור שנת המס הבריטית 2025/26 ואילך (6 באפריל 2025 – 5 באפריל 2026), יחידים זכאים לפטור ממס -FIG יצטרכו גם כן לדווח על כל הכנסה ורווחים גלובליים , שינוי משמעותי מהמצב הנוכחי, אשר מחייב הצהרה על הכנסות מחו"ל שהועברו בפועל לבריטניה בלבד.

הרחבת תחולת מס הירושה באנגליה:

בבריטניה, מוטל מס ירושה על העיזבון בעת פטירה בשיעור בסיסי של 40% משווי העזבון. יחד עם זאת, קיים פטור כללי ממס ירושה בסך 325,000 ליש"ט ופטורים נוספים כגון העברות בין בני זוג ודירות מגורים, אשר יכולים להגדיל את הפטור לעד למיליון ליש"ט.

לפי החוק החדש, החל מה-6 באפריל 2025, נכסים שאינם בריטיים יכללו בתחולת מס הירושה אם אדם היה תושב בריטניה במשך לפחות 10 מתוך 20 השנים שקדמו לאירוע החייב במס (כגון פטירה).

עבור יחידים שהיו תושבי בריטניה בין 10 ל-13 שנים, חבות מס הירושה תחול אם אירוע הפטירה התרחש במשך שלוש שנות מס לאחר עזיבתם את בריטניה. תקופת החבות מתארכת בשנה נוספת עבור כל שנת תושבות מעל ל 10 שנים. ברגע שאדם אינו תושב במשך 10 שנים רצופות, ספירת התושבות למס ירושה מתאפסת.

חשוב לציין כי נכסים הנמצאים בבריטניה יישארו כפופים למס הירושה לפי החוק הנוכחי ללא תלות בזמן המגורים בבריטניה.

הרחבת פטור להכנסות עבודה בגין ימי עבודה בחו"ל  – Overseas employment  relief

פטור זה אפשר ליחידים שעשו הגירה או רילוקייישן לאנגליה ואינם דומיסילייד, לתבוע פטור ממס על הכנסות הקשורות לימי עבודה שלהם שבוצעו מחוץ לבריטניה, כל עוד הסכום שהתקבל משולם מחוץ לבריטניה ואינו מועבר לבריטניה. הקלה זו חלה כיום במשך שלוש השנים הראשונות מיום ההגירה בבריטניה.

החל מה-6 באפריל 2025, ה-OWR יורחב לארבע השנים הראשונות של תושבות מס בבריטניה, והדרישה לשמור על ההכנסות מחוץ לבריטניה תבוטל.

אך מנגד תקרה לפטור תחול כן מה-6 באפריל 2025, והפטור יהיה מוגבל לנמוך מבין 300,000 ליש"ט או 30% מהכנסת העבודה הזכאית לכל שנת מס.

כמו כן, החוק החדש מקל על תנאי קבלת הפטור הזה.

מנגנון להשבת כספים לאנגליה TRF

הצעת החוק מציעה הזדמנות למי שבעבר תבעו מעמד של לא-דומיסיליים וקיבלו פטור ממס בגין הכנסותיהם מחו"ל שלא הועברו לאנגליה, להביא הכנסותיהם הצבורות בחו"ל לבריטניה בשיעור מס מופחת לתקופה של שלוש שנים, החל משנת המס 2025/26 (12% עבור שנות המס 2025/26 ו-2026/27, ו 15% בשנת המס )2027/28.

מנגנון זה נועד לעודד תושבי אנגליה להעביר כספים שהרוויחו בחו"ל אל אנגליה ותשלום מס מופחת.

הצעה זו מהווה הזדמנות משמעותית להבאת כספים לאנגליה במס מופחת שיש לשקול אותה בכובד ראש.

ובסוף נדגיש, כי הגירה ורילוקיישן לאנגליה מחייב ביצוע ניתוק תושבות מישראל בצורה מלאה ונכונה בכדי ליהנות מהפטורים לעיל -נושא שחורג מיריעתו של מאמר זה.

"מיסוי בינלאומי ליחידים"

טארק בשיר -עו"ד ורו"ח (שותף)

הספר יצא לאור בחודש יוני 2021 על ידי חברת רילוטקס בע"מ (RELOTAX LTD) והוא מתפרס על פני  715 עמודים. הספר כולל ניתוח מעמיק של כלל הסוגיות הקשורות למיסוי בינלאומי ליחידים המהגרים או עושים רילוקיישן לחו"ל, לתושבים חוזרים, לישראלים המפיקים הכנסות בחו"ל, לחוקרים וסטודנטים, לנוודים דיגטליים, למיסוי מניות/אופציות בידי עובדי רילוקיישן, למס יציאה ועוד .