Relotax

 רילוקיישן לתאילנד וויזת ה DTV החדשה

לאחרונה אושרה בתאילנד ויזה חדשה שנקראת Destination Thailand Visa   (DTV) שנועדה למשוך עצמאיים, פרילנסרים, עובדים מרחוק ונוודים דיגיטליים לתאילנד והמאפשרת להם לגור בתאילנד לתקופות ארוכות ולעבוד מרחוק כעצמאיים, כעובדים שכירים עבור חברות זרות או כנוודים דיגיטליים.

עם זאת, חשוב לזכור כי מגורים מעל ל 180 ימים בשנה בתאילנד, אפילו מכוח ויזה זו, מביאים לסיווג האדם כתושב מס במדינה ומחילים עליו חבויות מס פוטנציאליות בתאילנד – ועל כן יש לנקוט במשנה זהירות, להימנע מכפל מס ולהבין את מערכת המס שתחול עליו בעקבות זאת.

במאמר זה נתייחס לויזת ה- DTV, חבויות המס בישראל ובתאילנד והשימוש בויזה זו.

ויזת DTV החדשה?

ויזת DTV הינה צעד משמעותי במאמציה של תאילנד למשוך כישרונות גלובליים ולהגביר את הכלכלה הדיגיטלית שלה. ה-DTV, מיועדת לנוודים דיגיטליים, עובדים מרחוק עבור חברות זרות ושוהים לטווח ארוך המעוניינים להישאר בתאילנד.

 ויזה חדשנית זו מציעה פתרון גמיש של 5 שנים למי שרוצה לגור בתאילנד לטווח ארוך תוך שמירה על הפעילות הבינלאומית שלו.

ה- DTV מאפשרת למחזיק בה להישאר בתאילנד ולעבוד מרחוק בתאילנד. מחזיקי ויזה זו חייבים לעבוד עבור חברות זרות או לקוחות הממוקמים במדינות אחרות אך לא לרשום עסק בתאילנד או לעבוד אצל חברה תאילנדית.

העסקה בחברה תאילנדית תחייב את האדם לקבל את וויזת עבודה או עסקים.

ויזה חדשה זו מציעה מגוון תכונות אטרקטיביות המבדילות אותה מאשרות תייר מסורתיות:

  1. הארכת משך השהייה ותוקפה ל-5 שנים
  2. ה- DTV תקף למשך 5 שנים ומאפשר למחזיקים בה להישאר בתאילנד עד 180 יום לכל כניסה. מחזיקי DTV יכולים להאריך את שהותם למשך 180 יום פעם אחת בכל כניסה
  3. כניסה ויציאה גמישות : ה- DTV היא אשרת כניסה מרובת כניסות המאפשרת למחזיקים בה לצאת ולבוא מתאילנד בהתאם לצרכיהם.
  4. זכאות לבן זוג/תלויים: מחזיקי DTV יוכלו גם להביא את בני זוגם וילדיהם לתאילנד כתלויים.

תנאים לזכאות לוויזת החדשה לתאילנד?

על המועמד לקיים כלל התנאים להלן:

  1. להיות בן 20 לפחות.
  2. להוכיח קיום מקור הכנסה יציב מעבודה מרחוק או בעלות על עסק מחוץ לתאילנד או להיות רשומים לפעילות לימודית מתאימה.
  3. הוכחת מקורות כספיים של לפחות $ 13,650 (500,000 THB).
  4. הוכחת תעסוקה או לימודים. 

היבטי מיסוי בתאילנד לאחר רילוקיישן לתאילנד:

כאמור לעיל, ויזת ה DTV בתאילנד מאפשרת שהייה ממושכת (180 יום) בתאילנד, הניתנת להארכה. ואולם, יש לשים לב כי מחזיקי DTV המבלים יותר מ 180  בתאילנד בשנה עשויים להיחשב כתושבי מס בתאילנד ועשויים להיות מחויבים במס רגיל בתאילנד ( שיעורי המס בתאילנד עולים מאפס ועד 35% לפי הכנסות האדם).

ברגע שמישהו הופך לתושב מס עליו לקבל מזהה מס מרשות המס המקומית ולשלם מס בהתאם לדין בתאילנד. מס זה יחול על סכום ההכנסה שהעביר בעל ה- DTV מחו"ל לתאילנד ותהיה כפופה לשיעורי מס הכנסה אישי פרוגרסיבי מ-0 עד 35%.

בתאילנד חלה מערכת מס טריטוריאלית  שפירושה שרק הכנסות ממקורות זרים המועברות לתאילנד חייבות במס בתאילנד בעוד שהכנסות שנשמרות בחו"ל נותרות ללא מס. נזכיר כי, לאחרונה שונה החוק בתאילנד – כך שהכנסות שהועברו לתאילנד חייבות במס גם אם הועברו לאחר תום שנת המס.

כאמור לעיל הויזה החדשה אינה מאפשרת לעבוד עבור חברה מקומית – אבל ניתן להקים חברה זרה (למשל בהונג קונג או חברת LLC אמריקאית) ולהיות שכיר שלה ולהעביר חלק מההכנסה לתאילנד (על חלק זה יחול מס כאמור לעיל).

היינו, השימוש בחברה בהונג קונג יכול לשמש גם כדי להבטיח עמידה בדרישות ה- DTV מכיוון שניתן להוציא חשבונית ולשלם לכל לקוח באמצעות ישות זו ולכן בהונג קונג. זהו שיקול מרכזי שכן בעוד מחזיקי DTV רשאים לעבוד בתאילנד, חל עליהם איסור מוחלט לעסוק בפעילות עסקית בתוך תאילנד או לעבוד עבור מעסיקים תאילנדים. השימוש בישות בהונג קונג מקטין סיכון זה. הפרת תנאים אלה עלולה להוביל להשלכות חמורות, לרבות איסורי גירוש וכניסה מחדש

מיסוי בישראל לאחר רילוקיישן לתאילנד:

החבויות במס הכנסה בישראל בעקבות רילוקיישן או הגירה לחו"ל הן נגזרת של התושבות לצרכי מס הכנסה או ביטוח לאומי.

ככל שהאדם אינו מבצע ניתוק תושבות מלא ונכון מישראל – אז הוא למעשה חייב במס על כלל הכנסותיו בכל מקום בעולם – כך שחסכון המס יפגע קשות ואף יש להיזהר מכפל מס שיכול להיווצר עם תאילנד.

לעומת זאת, ככל שהאדם מבצע ניתוק תושבות מלא ונכון מישראל אז הכנסותיו שהופקו בחו"ל אינן חייבות במס בישראל (בין אם הועברו לתאילנד ובין אם לאו)

וניתן לפנות אלינו בנושא.

"מיסוי בינלאומי ליחידים"

טארק בשיר -עו"ד ורו"ח (שותף)

הספר יצא לאור בחודש יוני 2021 על ידי חברת רילוטקס בע"מ (RELOTAX LTD) והוא מתפרס על פני  715 עמודים. הספר כולל ניתוח מעמיק של כלל הסוגיות הקשורות למיסוי בינלאומי ליחידים המהגרים או עושים רילוקיישן לחו"ל, לתושבים חוזרים, לישראלים המפיקים הכנסות בחו"ל, לחוקרים וסטודנטים, לנוודים דיגטליים, למיסוי מניות/אופציות בידי עובדי רילוקיישן, למס יציאה ועוד .