סגירת תיק במס הכנסה לאחר רילוקיישן או הגירה
סגירת תיק במס הכנסה, במע"מ ובביטוח לאומי בדרך כלל הינה פעולה מומלצת לאחר שהאדם עושה ניתוק תושבות והגירה או רילוקיישן למדינה זרה. היתרונות של סגירת תיק במס הכנסה וברשויות האחרות ברורים (ונפרט אותם להלן) ומנגד יש לבצע זאת בזהירות.
טארק בשיר, עורך דין ורואה חשבון- מומחה למסוי בינלאומי, הגירה ורילוקיישן
סגירת תיק במס הכנסה ובשאר הרשויות, כגון ביטוח לאומי, הינה פעולה מומלצת בדרך כלל לאחר שהאדם עושה ניתוק תושבות והגירה או רילוקיישן למדינה זרה. היתרונות של סגירת תיק במס הכנסה הם אלה בעיקר:
-
חיזוק הטענות לניתוק תושבות ולהעברת מרכז החיים לחו"ל. בשים לב כי עצם קיום תיק מס בישראל מהווה עוד זיקה בבדיקת מרכז החיים של האדם והיו תושב מס בישראל.
-
סגירת התיק תבטל את הצורך להגיש דוח שנתי (מדי שנה) לרשויות המס בישראל. הדבר חוסך לא רק בעלויות רואה חשבון בארץ אלא גם תביא להקטנת החיכוכים עם רשויות המס ותקטין את הסיכויים של בדיקה שנתית מצד רשות המס, לרבות בשאלת הסטטוס כתושב ישראל או תושב חוץ.
-
העובדה שקיים תיק בישראל תציב את האדם מדי שנה בפני השאלה האם הדוח שיוגש יכלול ההכנסות מחו"ל או שמא הוא תושב חוץ ואין לכלול אותן.
-
צמצום סיכונים לצבירת חובות וקנסות למיניהם כלפי רשויות המס וביטוח לאומי בישראל.
כמובן, לפני הסגירה יש לוודא את הנקודות שלהלן:
-
שאין עוד הכנסות מדווחות או שיש לדווח עליהם בתיק. כך למשל יש לוודא שהכל החשבוניות מס שהוציא האדם דווחו למס הכנסה ושלא אמורות לצאת עוד חשבוניות מס במסגרת התיק הישראלי.
-
שאין חובת הגשת דוח מס שנתי בישראל בשל למשל קיומן של הכנסות החייבות בדיווח וכדו.