פורסם פסק דין בר רפאלי נגד רשות המסים – הדוגמנית בר רפאלי הפסידה בשאלת התושבות שלה לצרכי מס

היום פורסם פסק הדין בעניין בר רפאלי נגד רשות המסים. בית המשפט קבע כי רפאלי לא הוכיחה ניתוק של תושבות ב-2010-2009 או שמערכת היחסים עם ליאונרדו דיקפריו עלתה בעוצמתה על קשריה המשפחתיים והחברתיים בישראל – ועל כן עליה לשלם מס בישראל.

בר רפאלי ספגה מפלה בבית המשפט בהליך האזרחי שהיא מנהלת נגד רשות המסים. רפאלי הגישה ב-2016 ערעור על החיוב שלה במסים ב-2010-2009. היא טענה כי בשנים אלה היא ניהלה מערכת יחסים עם השחקן לאונרדו דיקפריו ולא היתה תושבת ישראל לצורכי מס – ולכן גם הכנסותיה בחו"ל אינן חייבות במס בישראל בתקופה זו, ויש לבטל את השומה שהוצאה לה.

עיקר המחלוקת היתה בשאלה היכן היה מרכז חייה באותה תקופה.

כמו כן, רשות המס הודיעה שתגיש כתב אישום נגד בר רפאלי בקשר לאותן שאלות- בנוסף למחלוקת האזרחית בין הצדדים.

מפסק הדין עולה כי השופט הביע במקרים מסוימים חוסר אמון בגרסאות של רפאלי ואף כתב כי עדותה מתחמקת, וכי הוא אינו מקבל את תעתועי הזיכרון שלה בכל עניין שלא נוח לה לדון בו ואינו תואם את גרסתה. לגבי מקרים מסוימים הוא ציין כי "המערערת ואימה מעבירות מאחת לשנייה את האחריות על עניינים מסוימים כמטוטלת, כשהרושם הוא שהדבר נועד לטשטש את העובדות כהוויתן".

במקביל מתנהל נגד רפאלי והוריה הליך באפיק הפלילי, והפרקליטות הודיעה בדצמבר על שימוע לפני הגשת כתב אישום. ההליך הפלילי עוסק בשאלה של הסתרת מידע והצגת מידע כוזב לרשויות המס גם בשנים אליהן מתייחס הערעור האזרחי. במידה ורפאלי היתה זוכה בהליך האזרחי והיה נקבע כי היא לא היתה תושבת ישראל בשנים אלה, גם הקרקע מתחת להליך הפלילי בנוגע לאותן שנים היתה נשמטת. כעת תידרש הפרקליטות להוכיח כי רפאלי עשתה פעולות בכוונה להסתיר את הזיקות שלה לישראל.

לעיון בכתבה לחץ על הלינק:    https://www.themarker.com/law/1.7156432

מגדל VTOWER קומה 16

בני ברק רחוב בר כוכבא 23

טלפון :  03-6121919

במקרים דחופים: 0528176868

info@relotax.co.il

[contact-form-7 id="2183" title="טופס קשר 2"]