Relotax

רילוקיישן לדובאי

מעוניין לעשות רילוקיישן לדובאי -אנא למלא פרטיך ונשוב אליך בהקדם:

ככל שהינך מעוניין לעשות הגירה או רילוקיישן לאיחוד האמירויות (לרבות דובאי) אז הדין באמירויות מאפשר לקבל ויזת מגורים ליזמים אשר רושמים חברה באיחוד האמירויות (ולבני משפחתם ועובדיהם) המאפשרת מגורים ועבודה. ויזה זו ניתנת להארכה מדי שנתיים שנים ללא הגבלת זמן.

יתרון מהותי נעוץ בעובדה באיחוד האמירויות שיעור המס של יחידים עומד על אפס דבר שמהווה יתרון עצום למי שעושה רילוקיישן לאיחוד האמירויות ומאפשר לו להימנע מכל מס כדין (ובלבד שביצע ניתוק תושבות מישראל לצרכי מס בכדי שלא להשלים את המס למדינת ישראל –להרחבה בענייני המיסוי רילוקיישן שחלים בדובאי ובישראל לחץ כאן.

ככל שהינך מעוניין לבצע רילוקיישן לאיחוד האמירויות או לדובאי הינך מוזמן לפנות אלינו ואנחנו נדאג לכלל ההליכים מול הרשויות שם עד לקבלת ויזת העסקים שלך ושל בני משפחתך ועובדיך (ככל שצריך) – ניתן ליצור קשר איתנו בעניין.

להלן נפרט סוגי הויזה שניתן לקבל למגורים ועסקים באיחוד האמירויות, התנאים ותקופת כל ויזה וניתן לפנות אלינו בעניין.  אך קודם חשוב להדגיש כמה נקודות:

א. כלל הוויזות שיפורטו להלן מותנות בכך שמקבל הוויזה אינו נוכח מחוץ למדינה תקופה רציפה העולה על ששה חודשים, למעט הקלות עבור ויזות למשקיעים. במקרה כזה תיחשב הוויזה כמבוטלת ויש לחדשה למעט במספר מקרים מיוחדים.

ב. לאור העובדה שהמדינה הפכה ליעד פופולרי כאמור לעיל חברות למתן שירותי קבלת ויזה והקמת חברות קמו כפטריות אחרי הגשם, לרבות חברות אשר מספקות שירות ללא הבנה של צרכי היזם ובחירה נכונה של מקום הרישום, סוג הרישום, סוג הפעילות ואיזה אזור סחר חופשי וחלקן אף משווקות סוג אחד של חברות ומקום רישום אחד. דבר שמחייב נקיטה במשנה זהירות.

נציין כי איחוד האמירויות מהווה פתרון אפקטיבי ישראלים אשר מחפשים מדינה שבה אפשר להקים או לנהל עסקם ללא מס הכנסה וביטוח לאומי, לנוודים דיגיטליים (digital nomads)  אשר מחפשים יציבות ויצירת מיקום קבוע יחסית  (משיקולים מקצועיים, אישיים או משיקולים של הוכחת ניתוק תושבות מס הכנסה וביטוח לאומי ויצירתו במקום אחר) ו/או לאנשים אשר מחפשים מדינה עם מס נמוך שבה יעבדו באופן קבוע ובהתבסס על ויזה חוקית כשאין הרבה מדינות אשר נהנות משיעורי מס אפסיים ושמאפשרת קבלת ויזה לעבודה קבועה – ניתן לפנות לנו בנושא.

1. ויזת מגורים למי שרושם חברה בדובאי (ויזת עסקים לשנתיים שנים):

ויזה זו היא אחת הנפוצות ביותר באיחוד האמירויות עבור אזרחים זרים והיא ניתנת לתקופה של שלוש שנים הניתנת להארכה. רישום חברה באיחוד האמירויות מאפשר קבלת ויזה לאיחוד האמירויות לתקופה של שלוש שנים.  לאחר רישום החברה וקבלת ההיתר ניתן לפנות להוצאת ויזה זו על בסיס אותה חברה.

ויזה זו מונפקת ליזם עצמו אך ניתן לקבל גם ויזה עבור בת הזוג וכל אחד מהילדים בתשלום אגרה ממשלתית נוספת ובלבד שסכום הכנסתו של התא המשפחתי אינה יורדת מסך של 4000 דירהם לחודש.

 קבלת ויזה לאיחור האמירויות מחייבת בדיקה רפואית תקינה ועריכת ביטוח רפואי מספק וקבלת אישורים מכלל הגורמים הרלוונטיים.

2. ויזה לבעלי מקצועות חופשיים :

ויזה זו ידועה freelance / self-employed visa   והיא אפשרית לחלק מהמקצועות החופשיים , כגון מעצבים, מאמני כושר, עיצוב גרפי וכדו, מאפשרים לקבל ויזת עבודה ומגורים ללא יסוד חברה. דבר שמקטין מהותית את העלויות הכרוכות בהקמת פעילות באמירויות. החיסרון המרכזי של ויזה זו הוא שהיא מוגבלת לתחום הפעילות הספציפי והינה אישית ולא תאפשר קבלת ויזת עבודה לעובדים. ויזה זו יכולה להיות אידאלית גם לנוודים דיגיטליים או לעסקים למסחר אלקטרוני וכדו.

3. ויזה למשקיע בנכס נדל"ן באיחוד האמירויות – לשנתיים:

ויזה זו ניתנת לכל מי שמשקיע בנכס נדל"ן מאושר במדינה בסך של יותר ממיליון דירהם ואשר מפיק הכנסה שוטפת, לא קרקע. ויזה זו הינה לשנתיים ומחייבת בדיקות רפואיות תקינות וביטוח רפואי.

4.ויזה למשקיע בנכס נדל"ן באיחוד האמירויות – לחמש שנים:

ויזה זו ניתנת לכל מי שמשקיע בנכס נדל"ן מאושר בסך של יותר מחמשה דירהם. ויזה זו הינה לחמש שנים ומחייבת בדיקות רפואיות תקינות וביטוח רפואי.

5.ויזת זהב, GOLDEN VISA  לעשר שנים:

ויזה זו הינה הוויזה הארוכה ביותר שניתן לקבל באיחוד האמירויות כיום, בשים לב שכמעט ולא ניתן לקבל אזרחות המדינה אלא במקרים חריגים.

ויזה זו מותנית בהשקעה של 10 מיליון דירהם לפחות ובלבד ש 60% מההשקעה אינה בנדל"ן וכי ההשקעה נמשכה לתקופה של שלוש שנים לפחות.

6.  ויזת עבודה :

עובד זר אשר מתקבל לעבודה על ידי חברה הרשומה במדינה (לרבות באזורי הסחר החופשי) רשאי לפנות לקבלת ויזת עבודה. ויזה כפופה לקבלת אישור מספר גורמים במדינה כגון משרד העבודה והמשרד האחראי על הזרים ועוד שבודקים האם משרה זו ניתנת למילוי על ידי אזרח מקומי. קבלת ויזה כזו מחייבת פניה רק לאחר מציאת משרה אצל חברה מקומית והיא ניתנת ככלל לתקופה של שנתיים עם אפשרות הארכה ומחייבת רמת הכנסה מינימלית, בדיקת רפואיות וביטוח רפואי מספק.

7. ויזה לפנסיונרים – לחמש שנים:

ויזה זו הינה חדשה יחסית ומטרתה לתמרץ פנסיונרים אמידים לגור במדינה ולהשקיע בה כשמנגד הם יהיו חייבים באפס מס על הכנסותיהם ורווחיהם במדינה ומחוצה לה. ויזה זו ניתנת לתקופה של חמש שנים הניתנת להארכה. התנאים לקבלת ויזה זו הם כלהלן:

·השקעה בנדל"ן באיחוד האמירויות על סך של 2 מיליון דרהם לפחות.

· הוכחת קיום חסכונות בסך של 2 מיליון דרהם לפחות.

·הכנסה חודשית קבועה של לפחות 20,000 דרהם לחודש.

ניתן לפנות אלינו להתייעצות לגבי אפשרות קבלת ויזה לאיחוד האמירויות.,

למה אנשים רבים בוחרים בהקמת חברה באיחוד האמירויות ודובאי בכלל? -השיקולים העיקריים:

נקודות חשובות לגבי הקמת חברה באיחוד האמירויות ודובאי:

למידע נוסף להקמת חברה באיחוד האמירויות

מידע מפורט לגבי פתיחת חברה באיחוד האמירויות 

 

איחוד האמירויות הינה אחד היעדים הפופולריים ביותר בעולם לפתיחת חברות על ידי יזמים ואנשי עסקים זרים ואף הקמת הפעילות בשטחה, ולא בכדי.  

היתרונות בפתיחת חברה באיחוד האמירויות:

בין היתרונות המרכזיים שניתן ליהנות מהם באמצעות פתיחת חברה באיחוד האמירויות ו/או העברת הפעילות אליה ניתן למנות את היתרונות שלהלן:

1. פטורים  ממס הכנסה, מס חברות (אם כי – יש לזכור כי בקרוב יוטל מס חברות בשיעור של 9% על חברות מסויימות), מס רווחי הון ומס דיבידנד לגבי חברות ויחידים. במדינה זו, חוץ מבנקים וחברות אנרגיה פשוט לא מוטל מס כיום חוץ ממע"מ שגם ממנו מקבלים פטור על מתן שירותים לחו"ל או יצוא סחורות. 

חשוב להדגיש כי מאחר והמס באיחוד האמירויות עומד על אפס ברמת החברה וברמת היחיד לגבי כלל הרווחים (לרבות הרווחים שנובעים מפעילות במדינה) נוצר מצב שאין סיכון לכפל מס עם ישראל. יתרון זה הינו מהותי לעומת חברות במדינות אחרות- כך למשל בקפריסין בה מוטל מס של 12.5% (ככלל) נוצר תמיד סיכון של כפל מס חברות בין ישראל לקפריסין.

לא זו אף זו, הקרבה בין האמירויות לבין ישראל תאפשר לא רק לרשום חברות במדינה אלא גם לבצע את הניהול ושליטה על החברה מהמדינה ואף לבצע הפעילות שלה מהאמירויות בצורה אמיתית דבר שיקטין הסיכון לטענות מצד רשויות המס בישראל.

2. פטור מתשלומי ביטוח לאומי עבור עובדים שאינם אזרחי המדינה או אזרחי מדינו המפרץ. עובדה זו מקטינה עלויות השכר.

3. מערכת בנקאית מפותחת, גדולה, יציבה ודינמית.

4. קרבה ללקוחות בינלאומיים הפעילים בה.

5.תשתיות אינטרנטיות ולוגיסטיות מצוינות.

6.מדינה זו היא אחת  המדינות היחידות המפותחות כלכלית עם מערכת בנקאית ויציבה שלא מוטל בה מס הכנסה ומס חברות כלל- דבר שמעניק חסכון מס מהותי וגמישות מירבית בניהול הפעילות.

7.שער לעולם הערבי בכלל, ובפרט למדינות המפרץ העשירות. אף ניתן לומר כי איחוד האמירויות הינה היום מהווה מרכז בנקאות עולמי.

8.קרבה לחברות עולמיות רבות הפועלות באזורי הסחר החופשי, שמספרם עולה על 40 אזורים.

9.קרבה לקרנות וגופי השקעה חזקים ועתירי הון.

10.קרבה לקווי תעופה והובלה ימית מהמפותחים והמרכזיים שבעולם.

11.פתיחת חשבונות בנק בצורה קלה יחסית.

בכל זאת, ישנן כמה סוגיות שיש להיזהר מהן:

1.ביורוקרטיה רבה- רישום חברה באיחוד האמירויות והקמת פעילות בה מחייבים קבלת מספר רב אישורים ורישיונות, לרבות אישורים עקרוניים וסופיים, ממספר גורמים.

2.מגוון אפשרויות גדול אך מבלבל – קיימות מספר רב של חלופות לגבי רישום חברה באיחוד האמירויות כמספרם של אזורי הסחר החופשי הנמצאים במדינה שמספרם עולה על ארבעים אזורים וכמספרם של האמירויות המרכיבות המדינות (שבע מדינות).

 לכל אחד מאותם אזורים יש מנהלת שונה האחראית על הרישוי והפיקוח על החברות בו, לכל אזור סחר יש תחומי פעילות מותרים ואסורים.

 לכל אזור יש נקודות חוזק בתחומים מסויימים, לכל אזור סחר יש מבנה עלויות הכרוכות בהקמת החברה ותחזוקתה השונה לגמרי מהאחרים, לכל אזור ואמירות יש חוקים וכללים שחלים בתחומם ואת היתרונות והחסרונות שלהם.

לדוגמא, בעת רישום חברה באזור סחר מסוים יש לקבל היתרים לפי ענפי פעילות קבועים מראש שההיתר יתייחס להם בלבד. העלויות וההון העצמי הנדרש גם יקבע לפי הענף שאושר. אך יש יותר מאלף ענפים שונים שיש לבחור מביניהם דבר שיוצר בלבול עצום לגבי הגדרת הפעילות הקיימת והעתידית.

דוגמא נוספת היא העלויות וההון העצמי. לעיתים ההבדלים בין האזורים עומדים על עשרות אלפי דולים מבחינת הון עצמי ועלויות. לא זו אף זו, בחלק מהאזורים יש דרישה להון עצמי מינימלי בחוק אך אין צורך להפקידו בפועל בחשבון בנק של החברה.

המגוון לעיל יוצר אומנם חלופות רבות אך הוא מבלבל לגמרי.

3.עלויות סמויות רבות הכרוכות ברישום חברה באיחוד האמירויות או הפעלת העסק במדינה אינן מוזכרות על ידי משווקי החברות ונותני השירותים במדינה.

 לעיתים עלות ההקמה של פעילות באזור סחר חופשי אחד הן נמוכות ואותו אזור "נדחף" ליזמים אך בפועל אותו אזור ואותה חברה שנרשמה אינם מתאימים לפעילות העתידית ו/או כרוכים בעלויות תחזוקה גבוהות. 

לעיתים קרובות החברה שמלווה אותך בהקמת החברה או קבלת הוויזה מציינת סכומים נמוכים מהעלויות האמיתיות וזה די נפוץ באמירויות ומזה יש להיזהר. 

בשיקולים יש להביא בחשבון העלויות האמתיות של הקמת חברה ו/או קבלת ויזה. בעיה זו מחייבת זהירות ובחירה מושכלת וזהירה בין סוגי החברות או הוויזות השונות.

4.לאור העובדה שהמדינה הפכה ליעד פופולארי כאמור לעיל להקמת חברות ופעילות חברות למתן שירותים קמו כפטריות אחרי הגשם שמועלות בכספי היזמים ומעניקות שירותים לא מקצועיים דיים. דבר שמחייב נקיטה במשנה זהירות.

האם ניתן להחזיק בכלל המניות בחברה או שמא חייבים שותף מקומי?

פתיחת חברה באחד מאזורי הסחר החופשיים של האמירויות (FREE ZONE COMPANY) אינה כפופה למגבלה של אחזקה של 51% לפחות על ידי מקומיים. במילים אחרות, אדם או חברה זרים יכולים להחזיק ב 100% מהמניות של חברה שנרשמה באזור סחר חופשי. חברה זו נקראת

לעומת זאת, חברה שאינה רשומה באזור סחר חופשי ו/או המעוניינת לבצע עסקים בתוך המדינה עצמה או למכור בה סחורות הידועה בחברת LLC (LIMITED LIBILITY COMPANY) חייבת להיות מוחזקת בשיעור של 51% לפחות על ידי שותף מקומי אזרח המדינה.

 במקרה כזה, נפוצים שירותים של "נאמן מקומי" שתפקידו אך ורק להחזיק ביתרת המניות בנאמנות – אך יש להיזהר ביותר במקרה כזה לאור הסיכון שאותה נאמנות תיפסל על ידי גורמי האכיפה במדינה בטענה של סתירת החוק המקומי.

חברה שנרשמה באזור סחר חופשי אינה רשאית, לעומת זאת, לעשות פעילות עסקית או למכור סחורות בשטח האמירויות עצמן אלא רק מחוץ למדינה – אם כי היא יכולה לבצע כל פעולה ולתת כל שירות מחוץ למדינה או לחברות באזור סחר חופשי אחר.

אזורי הסחר החופשי וההבדלים בין האזורים?

באיחוד האמירויות ודובאי קיימים יותר מארבעים אזורי סחר חופשיים בשבע האמירויות המרכיבות את מדינת איחוד האמירויות הערביות. פתיחת חברה בדובאי אפשרית דרך אחד האזורים האלו או דרך המדינה עצמה.

 אותם אזורי סחר חופשי פזורים על פני שבע המדינות וחלק מאזורים החופשיים הינם אזורים ייעודיים עם התמחות ספציפית כגון : אזור הסחר החופשי המיועד לחברות טכנולוגיה, אזור הסחר החופשי המיועד לחברות הפקה קולנועית ומדיה, אזור הסחר החופשי המיועד לחברות טכנולוגיה וכדו.

באזור סחר חופשי ניתן ליצר או לייבא סחורה וציוד ללא כל מע"מ או מכס וללא כל מס על היבוא או היצוא. כמו כן, ניתן לספק שירותים לאלפי החברות הרשומות בתוך אזורי הסחר החופשי ללא מסים וללא מגבלות וכמובן לחברות זרות.

כמו כן, כלל הרישיונות הנדרשים מונפקים על ידי מנהלת כל אזור סחר חופשי. 

אזורי הסחר המפורסמים ביותר הם  –לעיון ברשימה לחץ כאן.

1. אזרח הסחר באבו דאבי ליד שדה התעופה – ((Abu Dhabi Airport Free Zone ( ADAFZ)

2. ג'בל עלי הנמצא באמירות דובאי (Jebel Ali Free Zone ): אזור סחר חופשי הגדול ביותר באמירות דובאי ואולי המפורסם ביותר מבינהם.

3.  Ras Al Khaimah Economic Zone   הנמצא באמירות ראס אלח'ימה RAKEZ.

4. Sharjah Media City Free Zone) SHAMS)

5. IFZA.

אך חשוב מאד לשים לב למספר הנקודות להלן:

1. הדין שחל בכל אמירות שונה מהאמירות האחרת. יתרה מכך, הדין שחל במדינה אינו חל באופן אוטומטי באזורי הסחר החופשי. לא זו אף זו, הדין שחל בכל אזור סחר חופשי עשוי להיות שונה מהדין החל באזור סחר חופשי אחר.

2. העלויות הקשורות להקמת החברה ותחזוקתה השנתית שונות מאד בין אזור הסחר החופשי, בינם לבין עצמם, ובין האמירויות השונות. הפרשי העלויות יכולות להגיע לעשרות אלפי דולרים טובים ועל כן, בטרם יבחר אזור הסחר החופשי יש לבדוק את קהל היעד ואת הצרכים העסקיים ואת העלויות השונות בזהירות.

3.על כן, חשוב מאד לבחור את סוג החברה, האמירות ואזור הסחר החופשי בה נרשמת החברה.

האם ניתן לפחות חשבון בנק באמירויות לחברה שנרשמה באזור סחר חופשי?

לכל חברה שנרשמה באמירויות עצמה או באזורי הסחר החופשי ניתן לפתוח חשבון בנק בכל בנק פעיל באיחוד האמירויות ללא מגבלה בחוק. יחד עם זאת, הבנקים במדינה חייבים לבצע בדיקות לגבי הפעילות ובדיקות "הכר את הלקוח" (KYC) כמקובל ויש להיות ערוכים לכך.

 יתרה מכך, חלק מהבנקים דורשים שתהיה לחברה היתר עסקים וויזה של בעל המניות.

מה הם השלבים לרישום חברה באיחוד (AED)?

1. ראשית כל יש להחליט לגבי הענף בו תהיה החברה פעילה. הרישיונות והרישום יהיו לפני ענף שבחרה החברה.

2. שנית, יש לבחור שלוש חלופות לשם שמשקף את הפעילות.

3.יש לבחור את האזור הסחר החופשי המתאים ביותר ובשים לב לעלויות הספציפיות של האזור.

4.בהתבסס על הענף תוגש הבקשה לקבלת רישיונות ולאישורים העקרוניים. החברה חייבת לקבל רישיון/היתר לכל תחום בו היא פועלת אך החברה כמובן רשאית להשקיע כספיה בהשקות ואחזקה בכספים וני"ע ללא רישיון מיוחד.

5. לאחר קבלת אישור עקרוני, תוגש בקשה רשמית לרישיון העסק

6. לאחר קבלת רישיון לגבי הפעילות הנבחרת ולחברה והנפקת תעודת רישום ניתן לפנות לקבל ויזות ליזמים ולעובדים.

7. לשכור משרד באופן סופי– משרד עצמאי או שטח משרד שיתופי (לרישום החברה חייבים הסכם שכירות או בעלות על נכס באזור התעשיה).

האם חייבים שותף או דירקטור מקומי?

באזור הסחר החופשי לא חייבים שותף מקומי או דירקטור מקומי וניתן לרשום את 100% מהמניות על שמך ללא צורך גם בדירקטור מקומי. לעומת זאת, פתיחת חברה באיחוד האמירויות באזור שאינו אזור סחר חופשי מחייבת שותף מקומי – אם כי ניתן לעקוף בעיה זו דרך מבנה חברה בדובאי. 

כתובת, משרד ומזכירות מקומית:

בכדי לרשום חברה חייבים כתובת, משרד ומזכירות מקומית אם כי ניתן לקבל את כלל השירותים כחלק מחבילת רישום החברה. המשרד יכול להיות משרד שיתופי ואין חובה שיהיה משרד יעודי.

עלויות קבועות ושנתיות הכרוכות ברישום  חברה באיחוד האמירויות:

בעת ההחלטה על רישום חברה באיחוד האמירויות יש לקחת בחשבון את העלויות החד פעמיות והעלויות השנתיות (עלויות התחזוקה של החברה) של החברה. כמו כן חשוב לדעת ולזכור כי העלות אינה רק העלות לרישום החברה שמשולמת בהתחלה אלא עלויות נוספות, הקשורות: דמי שכירות של משרד, קבלת ויזה וכדו.

כמו כן, תחום הפעילות של החברה והמקום בו היא נרשמה משפיעים בצורה מהותית על העלויות. השונות בין האזורים והתחומי הפעילות הינה גבוה ועל כן יש לבחון את הנושא הזה כחלק מהשיקולים איפה לרשום את החברה- בשים לב שמיקום רישום החברה ישפיע על המקום בו היא יכולה להעניק שירותיה ולזהות לקוחותיה כך שחשוב שחברה שמעוניינת להעניק שירותים ללקוחות הרשומים באזור חופשי מסויים להירשם בקרבתם.

העלויות העיקריות הכרוכות ברישום החברה וקבלת רישיון העסק:

עלות רישום חברה:   העלות הזו היא העלות הבסיסית לרישום חברה הכוללת בעיקר האגרות הממשלתיות ותשלומים למנהלת של אזור התעשיה. תשלום זה הינו אחד פעמי ומשולם עם רישום החברה וסכומי מאזור סחר לאחר והוא יהיה בטווח של 2000 דרהם -10,000 דרהם (שערכו קרוב לערך השקל)

עלות היתר עסקים: זו עלות משולמת כאגרה למנהלת אזור התעשיה עבור רישויון עסק והיא משולמת מדי שנה. סכומה משתנה מאזור סחר לאחר והיא נעה בין 2500 דרהם ל 50,000 דרהם – תלוי בתחום הפעילות ואזור הסחר שנבחר.

דמי שכירות: על פי החוק המקומי חייבים כתובת קבועה בתוך אחד מאזורי הסחר. לשם כך יש לשכור "משרד". אך אפשר לשכור משרד שהוא שיתופי ואין חובה לשכור משרד נפרד. דמי השכירות משתנים לפי השטח המושכר, לפי המקום ולפי אזור הסחר והעלות תנוע בין 5000 דרהם ל 40,000 דרהם לשנה.

 בחלק מאזורי הסחר ניתן גם לשכור שטח מהמנהלת עצמה שמספקת שירות זו. בחלק מאזורי הסחר המנהלת מספקת המשרד לתקופה הראשונה ולאחר מכן השוכר חייב לשכור שטח מחברה מסחרית.

הון עצמי של החברה: ראשית כל, ההון העצמי אינו הוצאה אל בעצם השקעה בחברה. אך מאחר וחלק מאזורי הסחר מחייבים הקפאת ההון העצמי בחשבון הבנק של החברה כתנאי לרישומה אז יש לקחת אותו בחשבון בבדיקת הקמת החברה הנדרשת. חלק מאזורי הסחר אינם מחייבים הפקדת הכסף בבנק דבר המקטין את עלות ההקמה. 

שים לב כי הון עצמי גבוה שנדרש אינו בהכרח מגדיל את עלות ההקמה כל עוד אין תנאי באותו אזור סחר חופשי להקפיא אותו סכום בחשבון הבנק.

גובה ההון עצמי הנדרש ינוע בין 0 ל 80 אלף דולר, תלוי בתחום הפעילות ואזור הסחר שנדרש.

 

Relotax Emirates llc

חברת  Relotax Emirates LLC חברת בת של חברת רילוטקס ישראל נרשמה גם בדובאי ומנהלת משרד ופעילות בדובאי בכדי לספק ללקוחותינו מגוון שירותים במדינה המותאם להם הן באמצעות הסניף הישראלי והן באמצעות הסניף בדובאי – לרבות שירותים חשבונאיים, הנהלת חשבונות, הכנת דוחות מס והגשתם בדובאי

מעוניין להקים חברה באיחוד האמירויות?

מעוניין ברישום חברה איחוד האמירויות?

מעוניין לקבל שירותים חשבונאיים, הנהלת חשבונות והגשת דוחות מס בדובאי? אנחנו לרשותך.

חברת  Relotax Emirates LLC חברת בת של חברת רילוטקס ישראל רשומה בדובאי ומעניקה שירותים חשבונאיים, הנהלת חשבונות, הכנת דוחות מס והגשתם בדובאי

מעוניין לעשות רילוקיישן לדובאי?

אנא למלא את הטופס להלן ונשוב אליך עם הצעה לרישום החברה שתתאים לצרכים שלך

ניתוק תושבות

רפורמה מקיפה בפתח! פלטפורמה ללא עלות.

כניסה לחשבון שלך
רישום משתמש חדש (ללא עלות)

"מיסוי בינלאומי ליחידים"

טארק בשיר -עו"ד ורו"ח (שותף)

הספר יצא לאור בחודש יוני 2021 על ידי חברת רילוטקס בע"מ (RELOTAX LTD) והוא מתפרס על פני  715 עמודים. הספר כולל ניתוח מעמיק של כלל הסוגיות הקשורות למיסוי בינלאומי ליחידים המהגרים או עושים רילוקיישן לחו"ל, לתושבים חוזרים, לישראלים המפיקים הכנסות בחו"ל, לחוקרים וסטודנטים, לנוודים דיגטליים, למיסוי מניות/אופציות בידי עובדי רילוקיישן, למס יציאה ועוד .