האם אנחנו מבוטחים בביטוח לאומי וקופות חולים לאחר הרילוקיישן? לחץ להרחבה.
ככל שאתה גר דרך קבע בחו"ל ומספר ימי השהייה בישראל נמוך יחסית אז קיים סיכון ממשי שהמוסד לביטוח לאומי, קופות חולים וחברות ביטוח אחרות יטענו (ברגע שאתה או בני משפחתך ממש צריכים אותם) כי מרכז החיים שלך אינו בישראל וכי אינך נחשב כתושב ביטוח לאומי בישראל ולפיכך אינך מבוטח כלל וכלל בישראל- וזאת אף אם אתה משלם ביטוח לאומי ומס בריאות. על כן, בעת רילוקיישן לחו"ל יש לקחת סיכון ממשי זה בחשבון ואף חשוב לרכוש ביטוח רפואי בינלאומי – ראה חברות רלוונטיות למטה.
מהו הקשר בין ניתוק תושבות מס הכנסה וביטוח לאומי וביטוח בריאות פרטי? לחץ להרחבה.
ישנן שתי נקודות שקושרות בין כלל הדברים הללו. הראשונה היא, כפי שהוסבר, ככל שאינך תושב ישראל לפי מבחן מרכז החיים אז אינך זכאי לכיסוי רפואי (גם אם אתה משלם ביטוח לאומי- כשעצם התשלום אינו יוצר זכאות אלא התושבות היא זו אשר יוצרת הזכאות). ועל כן חשוב ביותר לאחר הגירה לרכוש ביטוח רפואי פרטי מחברה זרה. הנקודה השניה, היא שבכדי לטעון לניתוק תושבות מס הכנסה וביטוח לאומי ולחסוך את המס בארץ ואת תשלומי הביטוח לאומי ומס בריאות בשיעור של 12% על ההכנסות מחו"ל יש להראות שקיים ביטוח רפואי בחו"ל ולא בישראל (לא דרך חברה ישראלית) בכדי לחזק את טענת הניתוק תושבות ולצמצם את החשיפה מול מס הכנסה וביטוח לאומי.
האם אני יכול להמשיך עם הביטוח בריאות הפרטי שלי בישראל? להרחבה לחץ
יש לקחת בחשבון שתי סוגיות. הראשונה, היא שחלק ניכר מפוליסות הביטוח הפרטי בישראל מתבססות על כיסוי בביטוח לאומי, תושבות בישראל ומגורים קבועים בישראל. כך שאם אתה עובר לחו"ל הפוליסה עלולה שלא לחו"ל דבר שמחייב החלפת הביטוח הישראלי בביטוח בריאות בינלאומי בעקבות הרילוקיישן או ההגירה לחו"ל. נקודה שניה חשוב לא פחות היא העובדה שקיום ביטוח בריאות או רפואי בישראל עלולה להחליש מאד בטענת הניתוק תושבות שלך ממס הכנסה ולחייב אותך במס הכנסה ובביטוח לאומי על ההכנסות מחו"ל – דבר נוסף שמחייב לשקול להחליף הביטוח הבריאות הישראלי בביטוח בריאות ברילוקיישן בעקבות המעבר לחו"ל.
למה חשוב לעשות ביטוח בריאות בינלאומי לאחר הרילוקיישן? להרחבה לחץ כאן
הסיבה נעוצה בעובדה כי ככל שהינך גר דרך קבע בחו"ל ומספר ימי השהייה בישראל נמוך יחסית אז קיים סיכון ממשי שהמוסד לביטוח לאומי, קופות חולים וחברות ביטוח אחרות יטענו (ברגע שאתה או בני משפחתך ממש צריכים אותם) כי מרכז החיים שלך אינו בישראל וכי אינך נחשב כתושב ביטוח לאומי בישראל ולפיכך אינך מבוטח כלל וכלל בישראל- וזאת אף אם אתה משלם ביטוח לאומי ומס בריאות. על כן, בעת רילוקיישן לחו"ל יש לקחת סיכון ממשי זה בחשבון ואף חשוב לרכוש ביטוח רפואי בינלאומי – ראה חברות רלוונטיות למטה.
עלויות של ביטוח בריאות פרטי בינלאומי מתחילות בדרך כלל מ
$
78 החל מ - לחודש
רשימה החברות המובילות בביטוח בריאות ברילוקיישן לישראלים
חברת IMG אחת מהחברות הביטוח רפואי ברילוקיישן הוותיקות והגדולות בעולם. החברה החלה את פעילותה לפני כמעט 20 שנים ומעניקה ביטוח רפואי בינלאומי ביותר מ 170 מדינות. החברה ידועה בשל איכות השירות שלה ומחיריה האטרקטיביים ביחס לתכולת הפוליסות שלה. הביטוחים של החברה מגוונים וכוללים ביטוח רפואי רגיל, בדיקות רפואיות שוטפות, ביקורי רופאים, אשפוזים, טיפולי שיניים ולידה. לדעתנו החברה הזו מציגה היום את הפוליסות המקיפות ביותר עם המחיר האטרקטיבי ביותר בשוק. החסרון של החברה שאינה מתאימה לבני מעל 75.
חברת CIGNA הינה אחת מהחברות הוותיקות והגדולות בעולם. החברה החלה את פעילותה בשנת 1982 ומעניקה ביטוח רפואי בינלאומי ביותר מ 160 מדינות. הפוליסות של החברה מחולקות לשתי קטגוריות: כל העולם וכל העולם חוץ מארה"ב וקנדה. הביטוחים של החברה מגוונים וכוללים ביטוח רפואי רגיל, בדיקות רפואיות שוטפות, ביקורי רופאים, אשפוזים, טיפולי שיניים ולידה. לדעתנו החברה הזו מציגה היום את הפוליסות המקיפות ביותר אך המחירים שלה ממוקמים ברמה הגבוה של טווח המחירים.
חברת דיויד שילד (DAVID SHIELD) הינה חברה ישראלית חדשה יחסית בתחום אך הינה פעילה במספר מדינות ומעניקה שירותים רפואיים במספר רב של מדינות ברחבי העולם. אומנם החברה אינה אחת החברות הגדולות בענף אך היא פילסה את דרכה להוות אחד השחקנים החשובים. היתרון של החברה הוא שהיא חברה ישראלית שמעניקה שירותיה בעיקר לישראלים אך גם החיסרון שלה גם נעוץ בעובדה שהיא חברת ביטוח ישראלית דבר שעלול להוות זיקה לישראל במבחן מרכז החיים וניתוק התושבות לצרכי מס.
שורשיה של AETNA נעוצים בארצות הברית והוקמה בשנת 1982 אך החברה מהווה כיום אחד השחקנים המרכזיים בענף ביטוח בריאות ברילוקיישן ופעילה ביותר מ 150 מדינות. לחברה יש כיסויים רפואיים מגוונים ברחבי העולם, לרבות אשפוז, לידה, ביקורי רופאים ועוד
האם הפוליסה היא פוליסה של ביטוח נסיעות (travle insurance) המתאימה לנסיעות קצרות בלבד או ביטוח בריאות בינלאומי (international health insurance או Expats health insurance) המתאימה למגורים בחו"ל.
איזה ביטוחים כלולים בפוליסה?
מהו Deductible amount בפוליסה? סכום זה משקף כמה אתם מוכנים לשלם מכיסכם לפני הפעלת הפוליסה.
התקרה המקסימלית של הסכומים שהחברה מכסה!
תקופת ההמתנה לתחולת ענפי הביטוח המכוסים בפוליסה? חלק ניכר מהפוליסות אינן דורשות תקופת המתנה כלשהי למעט בענף הלידה וההורות?
באיזה מדינות חלה הפוליסה?. רוב הפוליסות יוצרות שתי קטגוריות : כל מדינות העולם כולל ארה"ב (לעיתים קטגוריה נפרדת מיוחסת למדינות נוספות כגון קנדה, אנגליה, סינגפור) או כל מדינות העולם כולל ארה"ב. גם נוודים דיגטליים אשר נעים ממדינה למדינה צריכים לשים לב לסוגיה זו.
יודגש כי הפירמה אינה חברת ביטוח או סוכן ביטוח והמידע המובא בדף זה הינו רק לאיסוף וריכוז חומר ומידע פרקטי ואיננו מהווה יעוץ ביטוחי.
* הפירמה אינה חברת ביטוח או סוכן ביטוח והמידע המובא בדף זה הינו רק לאיסוף וריכוז חומר ומידע פרקטי ואיננו מהווה יעוץ ביטוחי.
"מיסוי בינלאומי ליחידים"
טארק בשיר -עו"ד ורו"ח (שותף)
הספר יצא לאור בחודש יוני 2021 על ידי חברת רילוטקס בע"מ (RELOTAX LTD) והוא מתפרס על פני 715 עמודים. הספר כולל ניתוח מעמיק של כלל הסוגיות הקשורות למיסוי בינלאומי ליחידים המהגרים או עושים רילוקיישן לחו"ל, לתושבים חוזרים, לישראלים המפיקים הכנסות בחו"ל, לחוקרים וסטודנטים, לנוודים דיגטליים, למיסוי מניות/אופציות בידי עובדי רילוקיישן, למס יציאה ועוד .